Nieuw bij 3DshopNL – Sinterit Lisa: 3D printen met poeder

Sinds een aantal weken heeft 3DshopNL twee nieuwe 3D printers in de webshop in een gloednieuwe productcategorie: industriële 3D printers. In deze categorie zijn de nieuwe Lisa van de bekende Poolse fabrikant Sinterit te vinden en de eerste metaal 3D printer die door 3DshopNL wordt aangeboden: de Orlas Creator. De Orlas Creator 3D printer is naar verwachting leverbaar vanaf september 2017. Vandaag lichten we de reeds beschikbare Sinterit Lisa uit.

Lisa is de betaalbare SLS 3D printer van de Poolse fabrikant Sinterit. Het bedrijf is bekent geworden in de professionele markt voor 3D printen, omdat het bedrijf met de Lisa een 3D printer biedt die nauwkeurigheid, inzetbaarheid en kwaliteit bundelt tegen een betaalbare prijs in vergelijking met soortgelijke 3D printers in de markt.

Hoe werkt de Sinterit Lisa?

Lisa valt, net als de Creator, in de categorie met 3D printers die printen met poeder. Het poeder bevindt zich in een basin waaruit telkens een laagje poeder naar het bouwplateau wordt geschoven. Het poeder wordt vervolgens met een laser samengesmolten tot een object. Deze manier van printen wordt ook wel SLS genoemd, wat staat voor Selective Laser Sintering. In de onderstaande video zie je hoe de techniek werkt.

Voordelen van de Lisa

Selective Laser Sintering met Lisa heeft een aantal voordelen ten opzichte van de veelgebruikte FDM techniek. FDM, of: Fused Deposition Modelling, is een van de meest gebruikte technieken. De meeste 3D printers in de webshop maken daarom gebruik van deze techniek. De voordelen van de Lisa zijn:

1. Geen ondersteuning nodig

Bij de Lisa zijn complexe support constructies verleden tijd, in tegenstelling tot FDM 3D printers. Omdat de Lisa print in een poeder basin, fungeert de poeder als ondersteuning voor het model.

2. Stacking

Omdat je bij het printen met de 3D printer van Sinterit geen ondersteuning hoeft te printen, kun je eenvoudig modellen stapelen binnen het bouwvolume. Dit maakt de 3D printer geschikt om kleine oplages snel te produceren met een enkele printopdracht.

Gestapeld 3D printen met de Sinterit Lisa

3. Herbruikbaar poeder

Resterend poeder van 3D prints is met behulp van de nieuwe schoonmaak module van Sinterit schoon te maken en her te gebruiken. Dit zorgt voor nog efficiënter gebruik van het materiaal en bespaart in kosten.

4. Veelzijdig inzetbaar

Voor het printen gebruikt de Lisa Nylon of Flex poeder. In combinatie met stacking zorgt dit ervoor dat de 3D printer voor verschillende toepassingen inzetbaar is. Zo kan de 3D printer gebruikt worden voor prototyping, maar ook voor eindproducten, zoals juwelen. Wist je bijvoorbeeld dat 40% van de 3D prints een eindproduct is?

Clip geprint met Lisa Sinterit

Technische Specificaties

De Sinterit Lisa is uitgerust met een 4 inch touch screen, Wi-Fi module en ingebouwde camera voor het volgen van de 3D prints tijdens het printen. Voor het aansturen van de printer is de Sinterit Studio 2016 software ontwikkeld die naadloos aansluit op de hardware.

Print eigenschappen
Printbaar volume PA12 (Nylon) 90 x 110 x 130 mm
Printbaar volume Flexa Black 110 x 130 x 150 mm
Laaghoogte resolutie 0,075 – 0,175 mm (75 – 175 microns)
Printer eigenschappen
Afmetingen 650 x 550 x 450 mm
Gewicht 35 kg
Voltage 110-120V of 220-230V
Laser diode 5W IR type

Levering, garantie & support

De Lisa wordt geleverd met alle nodige accessoires om goed van start te gaan. Zo wordt er al een sandblaster meegeleverd voor het wegblazen van het resterende poeder rondom 3D prints. Je hoeft enkel nog een compressor op de module aan te sluiten. Daarnaast levert Sinterit 4 kilo poeder mee om direct mee te printen.

Garantie en support wordt door gekwalificeerde monteurs van 3DshopNL verzorgd, zodat je snel en eenvoudig weer op weg geholpen wordt. Voor gebruikers van de Lisa is het ook mogelijk om speciale service contracten af te sluiten. Neem hiervoor contact op voor meer informatie.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *