How To: Repetier-Host instellen voor de PrimaCreator P120

Wil je jouw PrimaCreator P120 aansturen met de gratis Repetier-Host software in plaats van het standaard meegeleverde Cura? We hebben alle stappen voor je op een rijtje gezet om Repetier-Host direct goed in te stellen!

1. Nieuwste versie van Repetier-Host downloaden

Als je Repetier-Host nog niet hebt gedownload, download dan eerste de nieuwste versie van de Repetier software voor Windows, MacOS of Linux.

In het vervolg van deze How To gebruiken we de Repetier-Host voor Mac. In de versies voor Windows en Linux kunnen de dialoogvensters afwijken van de afbeeldingen in deze handleiding. De stappen voor het instellen blijven hetzelfde.

2. Nieuw 3D printer profiel aanmaken

Nadat je de Repetier software op je PC of Mac hebt geïnstalleerd begin je met het aanmaken van een nieuw 3D printer profiel. In Repetier kun je verschillende 3D printer profielen instellen met elk hun eigen waardes. Hierdoor kun je eenvoudig schakelen tussen verschillende 3D printers zonder elke keer opnieuw de instellingen te wijzigen.

Om een nieuw profiel in te stellen ga je naar ‘Printer’ > ‘Printer settings’ (of gebruik de sneltoets Command + P op Mac). Er wordt een dialoogvenster geopend. Druk bovenin het dialoogvenster op ‘Add’ om een nieuw profiel aan te maken en geef vervolgens je profiel een herkenbare naam, zoals ‘PrimaCreator P120’.

Nieuwe 3D printer profiel toevoegen voor de PrimaCreator in Repetier-Host

3. Aanbevolen settings voor connectiviteit

Nadat je het nieuwe profiel een naam hebt gegeven en hebt opgeslagen kun je starten met het aanpassen van de eerste settings. Het eerste tabje (Connection) in het dialoogvenster bepaald de instellingen voor het verbinden met de 3D printer.

Gebruik in dit tab voor de PrimaCreator de volgende aanbevolen instellingen:

Instellingen voor het verbinden van Repetier-Host met de PrimaCreator P120

De baudrate geeft de communicatiesnelheid tussen de 3D printer en de software aan. De waarde die je in Repetier instelt moet gelijk zijn aan de baudrate die ingesteld staan in de firmware van de PrimaCreator. In dit geval gaat het om een baudrate van 112500

4. Aanbevolen settings voor print gedrag

In het tweede tab (Behaviour) van het dialoogvenster vind je de instellingen voor het standaard gedrag van de 3D printer, zoals de bewegingssnelheid van de verschillende assen. Gebruik in dit tab de volgende instellingen:

Aanbevolen instellingen voor printgedrag van de PrimaCreator P120 in Repetier

5. Aanbevolen settings voor afmetingen

In het derde tab ‘Dimensions’ stel vertel je de Repetier software wat de verschillende afmetingen zijn van het bouwvolume van de printer. Op die manier weet de software of 3D objecten binnen het bouwvolume van de printer passen. Ook vertel je waar zich het nulpunt van de X-, Y- en Z-as bevind.

Bij deze instellingen is het belangrijk om de juiste maatvoeringen in te voeren, zoals deze aangegeven zijn in de specificaties van je 3D printer. In het geval van de PrimaCreator is het bouwvolume 120 x 120 x 120 mm. De printer is, zoals Repetier het noemt, een ‘Classic printer’. Stel daarom de volgende instellingen in bij dit tab:

Instellingen voor afmetingen in Repetier

Klaar om te printen

Met de bovenstaande basisinstellingen kan de PrimaCreator P120 succesvol verbonden worden met Repetier-Host. Je kunt de printer handmatig bedienen, 3D modellen slicen en deze modellen via USB naar de printer sturen om te printen.

Was deze How To nuttig? Deel ‘m in enkele klikken met andere PrimaCreator gebruikers!

4 reacties op “How To: Repetier-Host instellen voor de PrimaCreator P120

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *